Veldig filmvennlig oppbygging

Man får litt sånn gamle Gatas Parlament-vibber av introen på denne låta, eller Multicyde/Flåklypa, men det er jo ingen dårlig ting ettersom begge acts har etterlatt en legacy. Asker-rapperen er selv ingen rookie, men stilen er litt old school.

Støvkorn er debutlåta til en rapper fra Asker døpt Remy Hulbak. Dette er hans første utgivelse som artistnavnet E134.  Låta er produsert av Nils Rune Utsi som er kjent som rapper og er hovedrolleinnehaver i den gullrutenominerte filmen Arctic Superstar. Med denne låta treffer Asker Kautokeino. 

Låta skal gi deg en følelse av at man ikke er alene om å føle seg ensom, for at mennesker som bare ser opp og ikke ser ned skal åpne opp øynene å se. For det fins folk som ønsker at dem ikke våkna, men de som har det så bra selv velger å gå forbi.

Sånn sett funker låta helt greit. Den kanskje minst betydningsfulle innvendingen jeg har til låta er at dette egentlig ikke er rap. Det er mer sang, eller snakke-synging, selv om melodien kun har to toner. Det gjør jo at den fester seg raskere på hjernen, men jeg hadde foretrukket mer variasjon. Teksten er helt grei uten en masse klisjeer, og den har et jævla viktig budskap, men den mangler også litt av den breiale og tøffe i trynet-underholdningsverdien som er et typisk sjangertrekk. Stemmen til Remy er lett gjenkjennelig og har en god diksjon, hvilket allerede der skiller han fra de fleste trap-rappere nå om da´n. Gatas-referanser til side; teksten trenger ikke være clean, men personlig liker jeg at det går an å forstå ordene som blir ytret.

Konklusjon: Låtas enkle oppbygging, dikt-aktige tekst og stemningsfulle beat gjør at den ville egnet seg mye bedre som soundtrack til en film enn som ei radiolåt.