Tilbake til røttene

Kesha har fjernet dollartegnet i artistnavnet og selv om hun ikke har brutt med plateselskapet Kemosabe Records - et underselskap i Sony-leiren - er produsenten Dr. Luke fjernet som daglig leder etter all den negative publisiteten som kom i kjølvannet av at Kesha gikk til sak for å annulere kontrakten hun har med dem, på bakgrunn av anklager om overgrep utført av Dr. Luke. 

Singelen Praying kan godt tolkes som en sang om Dr. Luke og det han skal ha utsatt henne for, eller i det minste noen som forsvarte ham. Teksten omtaler en person som bør gå i seg selv og be for tilgivelse. 

Låta er veldig atypisk Ke$ha - slik vi kjenner henne gjennom hits som Warrior, Die Young og Tik Tok hvor stemmen hennes er i ytterste grad veldig prosessert og hele sounden en rip-off av en swag som Myspace-stjerna Uffie starta og som Dev sammen med The Cataracs videreførte. 

På praying låter Kesha sin stemme helt naturlig og hun synger i et lavere toneleie enn hun pleier. Det gjorde at jeg ikke kjente semmen igjen. Med det lave stemmeleie, vibratoen, og den ekte vokalen, høres Praying ut som den er gjort av Sia da hun var singer/songwriter og ikke EDM-stekare. 

Dette er starten på nye Kesha og noe som klinger mer modent og ærlig enn noe av det hun har gitt ut før. Hun var jo opprinnelig en country-light-artist. Kanskje dette er et steg tilbake til røttene?