Tegna kontrakt - mista egenarten

Gyda Ulrike Løken Sirseth er rapperen fra Bergen som lenge ble litt oversett og ledd av i starten. Med sin nasale stemme, sinna rapping og litt daterte tekster hadde hun problemer med å bli tatt seriøst. Siden 2014 har hun gitt ut musikk på eget selskap under artistnavnet Lenole, og da det ikke latet til at hun hadde noen planer om å gi seg, gjorde hun seg mer og mer bemerka i media. Hun var ikke redd for å si sin mening om bransjen og fikk etter hvert respekt for det. 

Etter fem singler og en visuell make-over, tegna hun kontrakt med MTG i fjor. 19. mai i år ga hun ut sin første single på selskapet under navnet GYDA. Singelen heter No Drama og høres ut som en Rihanna-låt på refrenget og en halvkjent 90-talls RnB-artist på versene. 

Det første man legger merke til er at artisten kun rapper på ett enkelt vers og at resten er sang. Det andre er at teksten er mer selvforherligende enn tidligere. Mens Lenole var mer samfunnskritisk, har GYDA omfavnet narsisismen. Etter hva jeg forstår handler låta om at hun kan få hvem hun vil. Særpreget Lenole hadde er nå vasket ut med plateselskapets blekemiddel slik at artisten de bestemmer over, er så lik alt det andre som er på radio nå om dagen at man ikke kan trå feil. 

Så, Gyda, dersom du leser dette, så vil jeg gjerne sitere deg: «Nah nah nah, you ain´t the one one one».