Må gå seg til

Denne singelen tikker inn rett over 1 minutt og 80 sekunder ser man vekk fra introen og outroen, som ikke har mye musikalsk verdi og i alle fall taler mot radiospilling da det er for mye «prat» og luft, og lite musikk med bare noen isloerte trommeslag. Dermed sitter man igjen med ett vers og ett refreng, noe som oppleves litt lite. Ja, hele låta virker som en intro til albumet. 

General Chesz, alias Tim-Azad Lona Altinpinar, er en halvt kurdisk, ung rapper fra Bergen (som rapper på østlandsmål) som har gitt ut noen singler før men som siden han var finalist i MGP junio i 2015, ikke har vært tilstrekkelig omtalt i pressen til at folk fremdeles prater om ham. Ettersom han ennå er under 18, er ikke det så rart ettersom han sjeldent eller aldri har fått anledning til å opptre på skjenkesteder og vist seg frem for toneangivende meningsbærere. 

Å name-droppe politikere man ikke liker har jo en annen bergensrapper blitt populær for, men det spørs om ikke Hat blir litt for tannløs da den ikke biter fra seg med treffende stikk til noen konkrete, men snakker mer om flyktninger og flukten generelt, og det å overvinne frykten for at ting skal skjære seg. 

Beaten er fresh nok, men tekstene litt for anonyme til at hip-hop-publikummet vil la seg rive med. Men Tim-Aazad er såpass ung, at dette vil gå seg til etter hvert. Identiteten hans som artist må ennå formes skikkelig. Den er ikke tydelig nok ennå. Han fremstår lite grann fremdeles som en barnestjerne.