Vil ha mer!

(Flytta fra singler - opprinnelig publisert desember 2016)

Endelig kommer et friskt og optimistisk innslag oppi all den triste indierocken, selvsentrerte plastikk-pop´en og dramatiske skandi-pop´en som herjer på eteren. Stort glas av kärlek tar et oppgjør med hverdagslivet, men på en munter måte. 

Jeg mener å ha hørt åpningsriffet før, men lar tvilen komme opphavsmannen til gode. Det er bare noe med den gitaren. Jens Andersson lener seg nemlig på en lang tradisjon av 70-tallsinspirert visepop á la Janis Joplin og Bob Dylan. Singelen Stort glas av kärlek føyer seg pent inn i den tradisjonen som et av de mer vellykkede skandinaviske bidragene til singer/songwriter-arven.  

Oslo-svensken Jens Andersson har en sangstemme med stjernekvaliteter og større teft for melodier enn mange andre skandinaviske vise-sangere. Jens Andersson er en av disse artistene man har hørt om, men ikke husker hvor eller hvorfor. Det kan være fordi man har hørt ham på radio en eller annen gang og ikke fått med seg hele låta, eller fordi han simpelthen ikke spilles ofte nok på radio, eller live.   

Jens Andersson het tidligere Jens Andersson Band, men selv om han har et tight og profft band i ryggen, bedre enn mange andre kjente band, er det frontmannen som er stjerna i gruppa. Det hadde ikke vært det samme uten den stemmen, med all dynamikken den besitter.  

Hvorfor er ikke denne artisten på radio eller TV kan du spørre deg. Dette er en single som ville vært Bo Kaspers Orkester verdig, eller en slik låt man skulle ønske CC Cowboys eller Kurt Nilsen kune gitt ut. For, dette - DETTE - er hit-materiale. 

Jens Andersson har kulheten til Bo Kaspers og litt av røffheten til gamle CC Cowboys, men er egentlig bedre enn sistnevnte i både stil, innlevelse og historiefortelling. Stort glas av kärlek svinger mer enn hva CC noensinne har gitt ut.  

Det eneste som trekker ned er at man vil at historien skal gå mer i detalj på det persosnlige planet. For teksten pirrer nysgjerrigheten slik at man bare vil ha mer.  

Så, Skavlan, dersom du leser dette; her må du være observant din besøkelsestid og se til å få Jens Andersson på scenen din sporenstreks! Ellers må jeg ringe og mase på deg. Hører du?  

Heldigvis er Jens Andersson på vei med album på nyåret.