Ekte country på norsk

Lars Kolberg er gentleman-versjonen av Lothepus. Prestesønnen fra Snertingedal har vært i California og spilt en countryplate som kunne vært fra hvilken som helst amerikansk country-artist fra 70-tallet, de tilhørende platthetene inkludert, hadde det ikke vært for at tekstene er på norsk og at historiefortellingen til tider er litt diffus til country å være. 

Sangene handler om livet på landeveien som lovløs og rotløs. Dette er musikk for bønder, anleggsarbeidere og langstransportsjåfører - arbeidsfolk som har vært ute i hardt vær før. Den snakker i alle fall rett til dem. En asfalt-hipster fra Oslo, som undertegnede, føler seg helt fremmedgjort. 

Øystein Sunde-etterligningen i «Stort sett har hun ganske rett» er morsom, men den tar bort litt av mystikken og trekker det ned på et litt for folkelig nivå. 

Javisst låter produksjonen overbevisende. Det her er lyden av ekte country og Kolberg har den rette bassen i stemmen, men siden skiva låter så datert, blir den noe overflødig i 2018. Legg merke til at jeg skriver «noe overflødig». Det er få andre artister som gjør country på norsk så bra, uten at det blir helt danseband-country.
Konseptuelt er dette en meget solid plate som fortjener en lytt eller tre.