Bedre band, kjipere låter

Haim-søstrene durer på med sin 80-tallsinspirerte indie-pop, bare at de har gått litt mer i radiovennlig retning enn musikken de slo gjennom med. De tre jentene fra San Fernando Valley er over den største hype´n men viser med albumet «Something to Tell You» at de har mer krutt på lager. Selv om det er vanskelig å overgå hits som «Falling», «Forever» og «The Wire», hadde debut-albumet «Days Are Gone» sine svakheter. Produksjonen var ikke top notch og det var heller ikke sangteknikken til Danielle. Etter å ha turnert verden, har bandet åpenbart blitt bedre på alle måter, og de har kunnet legge litt mer penger bak en «cleanere» produksjon. 

Åpningskuttet «I Want You Back» er åpenbart et frieri til radiostasjoner over hele verden som spiller popmusikk. Enkel og lett tyggegummi-pop. 
Med andresporet «Nothing´s Wrong» fortsetter bandet der de slapp med forrige utgivelse, men heller ikke dette sporet er noen åpenbar super-hit. Radiovennlig, javisst, men veldig lett forglemmelig. Det smakløse mellompartiet setter et nytt lavmål. Fade-out på slutten vitner om liten kreativitet. RnB-låta «Little of Your Love» virker bare helt unødvendig og malplassert. 

Først på fjerdesporet «Ready For You» kommer noe som skiller seg positivt ut. Sounden er litt annerledes med den fremtredende synth-bassen og chorus-gitaren. Melodien er ikke spesielt original, faktisk høres dette ut som noe man har hørt før. Men teksten og innlevelsen virker mer autentisk. 

Det HAIM er kjempegode på er fengende vers og enda mer fengende refreng, men de har litt å ta igjen på originalitet melodimessig da de innimellom høres ut som om de plagierer både seg selv og andre. Selv om de flørter med country og folkrock på enkelte av de øvrige låtene på skiva, er disse ikke spesielt verd å merke seg.