Ikke helt det samme

Stone Temple Pilots sin nye single, Meadow, er med den nye vokalisten Jeff Gutt, som låter til forveksling lik den opprinnelige frontfiguren Scott Weiland som døde i 2015.  

Jeff Gutt har gjort seg bemerket gjennom sin deltakelse i den amerikanske utgaven av X-Factor, og er sannsynligvis lettere å temme og kontrollere enn sine forgjengere Scott Weiland og Chester Bennington (de lånte fra Linkin Park).

Meadow åpner med et riff som er tøft nok, oppå en 4/4 -beat som aldri slår feil. Men selv om både vers og refreng er i god, gammel STP-stil, er melodiene for svake, eller uoriginale om du vil, til at den vil please noen andre enn de mest dedikerte fans´a. Den vil nok føye seg pent inn i rekka av kule live-numre, men det er ingen låt som går på repeat på spilleren. Ikke uten en bug i playeren. 

Jeff Gutt gjør god figur, og spiller kortene sine seift ved å gjøre lik den nye vokalisten i Alice in Chains; forsøke å ikke ødelegge illusjonen om at den elskede, originale vokalisten ikke lenger er tilstede. Men det blir bare å utsette den uunngåelige slutten på nostalgitrippen. En dag vil fansen finne ut at det finnes tribute-bands som låter bedre. For selv om Jeff Gutt har en veldig lik stemme, er det en råskap som mangler, eller kanskje en autoritær bass-snert som skilte Weiland fra alle andre og som gjorde ham lett gjenkjennelig når man hørte ham på radioen.