Debut-EP med en diamant av ei sang

Hillman Hunters er et band fra Hallingdal som synger på halling. De skriver sine egne låter og musikken kan vel kalles Americana, selv om det alltid blir litt visepreg over musikk som synges på halling. 

På Vent er tittelen på bandets første EP. Gruppa har gitt ut to singler tidligere, «Du», og «Sangen din», hvilke også er tatt med på EP´en. 
Utgivelsen åpner hyggelig nok med låta Aule - ei fin sang som mimrer om fordumst ider, da bygda var lita og favorittpersonen flytta bort. 

Mange sanger er blitt skrevet om månen siden tidenes morgen, men få har blitt skrevet de siste åra som er like munter som Månen, som er andresporet på EP´en. 
Tredjekuttet er ei rockelåt om å ha alt som alle misunner en, bortsett fra det som betyr mest. 
Heim er et lokalpatriosk anthem, om å innse at man er tilfreds med plassen en kommer fra, om å komme hjem men akkurat litt for seint til å kapre den ene personen som betydde mest. 

Jeg tipper «Du» er bandets mest etterspurte låter å danse til, foruten sistekuttet, «Sangen din». 
«Du» er en ålreit radiolåt å kjøre bil til, men «Sangen din» er gruppas beste og en diamant av ei låt. Den har ei nydelig tekst og inderlig flott melodi, med noen uventa vendinger. Den høres ut som den er inspirert av Finn Kalvik, men kunne også vært ei Halvdan Sivertsen-vise. 

Alt i alt er dette ei helt grei plate med flere tøffe soloer. Fremførelsen er i det store og hele god, men det er tydelig at det er gitt rom for det menneskelige og uperfekte. Musikken er verken overprodusert, eller redigert ihjel. 
Opptaket kunne vært bedre mikset, men det viktigste er at det er litt trøkk i musikken og at man hører hva som synges, hvilket man gjør.