Besnærende og herlig uhipt

Haim er tre søstre fra Los Angeles som har vokst opp i en musikalsk familie. Siden barneåra har de spilt i band med sine foreldre, men brøt ut i tenåra da de ønsket å lage egen musikk. 
Selv om trassalderen tok dem, har de fremdeles sine foreldre med seg på turné, og innimellom kan man se pappa Haim snike seg utpå scenen og dra i gang en perkusjonssolo. 

Å danne sitt eget band var antakelig et klokt trekk. Bandet er nå på full fart oppover i salgstall og antall konserter. De turnerer Europa for tiden, og er alt blitt spilt på NRK P3. 
EP’en med tittelen «Forever» som ble utgitt denne våren, røper langt på vei at de ikke har altfor mange låter på reportoaret. Med tre solide låter, hvorav alle er potensielle hits, har de lagt til en remix av tittelkuttet, som rett og slett låter uferdig og mangelfull i arrangementet. 
Live knuser de gjerne til med en rockejam eller to, hvor de deler på å synge, for å fylle ut settet. 

EP’en inneholder likevel et knippe smektende rockelåter innpakket i en hipster-pop-estetikk. 
Selv om bandet blir forsøkt fremstilt som hipstere er de det egentlig ikke. Rent estetisk er de det bare delvis. Musikalsk er dette et rockeband med svært sprikende referanser, som inkluderer både Michael Jackson, Britney Spears og Led Zeppelin. 
Alle synger, men Danielle synger mest. Hun har en merkelig, dyp stemme á la Alanis Morissette, men mangler flere av de andre kvalitetene som en dyktig vokalist gjerne har. Dette kompenserer hun for ved å puste liv i gamle RnB-teknikker som Michael Jackson var kjent for, noe som bidrar med et friskt pust i den ellers så generiske rockesjangeren. 

Låter å laste ned: «Better Off», «Forever» og «Go Slow». 

Under finner du musikkvideoen til tittelkuttet. Bandet er ikke akkurat kjent for gode musikkvideoer, og kanskje jeg ikke har forstått «greia», men heldigvis drar de ikke den samme estetikken med seg på scena (se live-videoene på YouTube, så skjønner du hva jeg mener).