Subhumans på norsk

StenzbölBanden spytter ut låter like hyppig som Astrid S om dagen og den siste, titulert Måneskinn, kom ut for ei uke sia, akkurat tidsnok før deres konsert på Spydeberg Rock Festival som starter i kveld. 

Forrige single, Død mann, ga inntrykk av at StenzbölBanden var et rap-rock band, men Måneskinn er mer new wave/ pønk á la britiske Subhumans og hører til i landskapet som mer kjente Black Flag og Suicidal Tendencies var med på å skape på begynnelsen av 80-tallet, selv om StenzbölBanden er mindre thrash enn de overnevnte. Hør på siste verset om du ikke skjønner hva jeg mener. Melodiføringa er således mer lik The Clash. Refrenget og mellomspillet høres ut som noe Turbonegro kunne gjort dersom de sang på norsk. Jeg lurer likevel på hvorfor låta går så sakte. Den ville vært mer publikumsvennlig og tøff om den var bare ørlite kjappere. Får håpe de kompenserer for det på scena i kveld. 

Allsangrefrenget hever låta og demper litt for det pønka uttrykket. Frontfiguren Simen Stensbøl har den rette intensiteten og og vet hvor han skal legge trykket i frasene når han rapper, men han synger heller ikke så verst. Faktisk synger han bedre enn de fleste rappere jeg har hørt, inkludert Eminem og Vinnie. OK, så er han ingen Tshawe eller Yosef, men poenget er at han kunne ha sunget mer, for å bryte litt opp i rap-versene som kan bli litt lange. 

Det blir i alle fall spennende å se hva de kommer ut med neste gang. Det blir sikkert ikke lenge til.