Rockerebellen som ble kristen

Ida Maria var hele Europas kvinnelige rockealibi i nesten 10 år. Hun ble raskt kjent for å kombinere gode melodier, tøffe tekster med substans og rett fra levra, og et upolert talent for å synge og spille gitar og bass. Det hele toppet seg da hun fikk gjøre duett med hennes store idol, Iggy Pop. Karrieren kulminerte med knusing av en spellemannpris på scenen. Hun var utkjørt og alkoholisert. 

Etter at karrieren stagnerte, flyttet hun hjem til Nord-Norge for å bli tørrlagt. Nå har hun gått inn i politikken og blitt mamma. Alt dette reflekteres i hennes stusselige comeback, i form av EP´en «Scandalize My Name». Borte er den faeninvoldske rockeren. Tilbake er den angrende synderen med lua i hånden. Den nye EP´en, som er gitt ut av Kirkelig Kulturverksted, er en samling lavmælte spirituals som ikke evner å bevege noe særlig. Det blir for anonymt. Og der hvor hun prøver å dra det hele i en litt sær retning arragnementmessig, blir det hele bare rart og platt. 

Om du fra før synes sirituals gjort av hvite nordmenn høres kleint ut, vil du i alle fall gjøre det nå. Dette er verdens hviteste spirituals-plate. Hadde bare Ida Maria hatt en produsent som kunne sørget for at uttalen ikke ble så overtydelig norsk. Dette er på kanten pinlig.  

Er det modig av en eks-rockerebell å gi ut en kristen plate? Ja. Men pinlig lell. Dette høres bare litt for hjemmesnekra ut.