Beskjeden debut

Kråkefot er ikke bare en plante som lever ute i det fri, det er visst også et rockeband fra Asker som 1. september ga ut EP´n Guds Mesterverk.  

Ideen bak bandet er i følge bandets hjemmesider unnfanget i Los Angeles, og det kan man forsåvidt høre i produksjonen. Bandet hevder å være inspirert av DumDum Boys og Kaizers Orchestra, men låter mer som Bon Jovi med mer kryptiske tekster på norsk. Javisst, gruppa har referanser til DumDum Boys i både tekster og melodilinjene, men når dessverre ikke helt opp til idolene. 

Riffene er tøffe men kunne vært mer vært… tja, enda tøffere og minneverdige. Heller ikke melodilinjene er oppfinnsomme nok til at denne skiva vil bli noen klassiker å snakke om. Refrengene er ikke på langt nær fengende nok til disse vil oppnå noe særlig radiorotasjon. 

Vokalisten Henning Fladberg har heller ikke den røffe stemmen som kunne gitt gruppa den troverdigheten den sårt trenger. Som gammal DumDum-fan speller jeg, etter et par gjennomlyttinger, heller den kjedeleligste av DumDum-plata om igjen enn «Guds Mesterverk» av Kråkefot. 

Produksjonen låter såpass tight at det er muligheter for at bandet vil kunne gjøre rent bord som et ettertrakta live-band, men jeg savner liksom en singellåt som gjør at jeg får lyst til å sjekke ut konsertene dems. 

Konklusjonen er at dette blir for streit for den gjengse hardrocktilhengeren og for lite pop for resten. Noe sier meg likevel at gutta har talentet som skal til for å mekke en bunnsolid skive. Så, jeg venter på neste.